Напрежението в Северно Косово остава високо. Етническите сърби в Косовска Митровица

...
Напрежението в Северно Косово остава високо. Етническите сърби в Косовска Митровица
Коментари Харесай

Напрежението в Косово: Как сърбите приемат блокадите на основните пътища?

Напрежението в Северно Косово остава високо. Етническите сърби в Косовска Митровица показаха поддръжка за своите събратя, които блокираха пътища в района. Недоволството им бе предизвикано от ареста на някогашен служител на реда от косовските елементи.

- Трябва ли сърбите да останат на барикадите?

- Мисля, че би трябвало.

- Защо?

- Това е единственият ни метод да покажем, че не желаеме да живеем в Косово под терора на Прищина. Това е последният ни късмет. Всичко, което направихме и казахме до момента, беше в интерес на съдействието, само че албанците не го одобриха. Те потъпкаха всичко, не го почетоха. И знаете ли, това не е по виновност на албанците, нито на Косово. Проблемът е в Европейския съюз, който поддържа този гнет. Те са на тяхна страна и в никакъв случай не е подлагала на критика техните ходове, постоянно ги е подкрепяла. Винаги когато албанците провокират случай, Европейски Съюз приканва за съглашение. А в случай че сърбите направеха нещо, незабавно щяхме да бъдем наказани. Те желаят от нас да свалим барикадите и това е ясно доказателство, че Европейският съюз е на тяхна страна и че ги поддържа.

- Трябва ли сърбите да останат на барикадите?

- Ние би трябвало да останем на барикадите. Виждате, че нямаме живот, нямаме нищо. Обикаляме по всички страни.

- Трябва ли сърбите да останат на барикадите?

- Сърбите би трябвало да останат на барикадите. Това е форма на митинг заради неодобрение. Въпреки че този митинг не се признава от никого отвън тази среда. Доколкото виждам, даже и от сръбското държавно управление.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР